Beschikbare API commando's voor de Mihos Cloud

Onderstaande API commando's zijn beschikbaar om virtuele servers aan te maken en te beheren op het Mihos Cloud platform. Er is één API voor zowel "Standard" als "Enterprise" servers.

CREATE Een nieuwe Standard of Enterprise server aanmaken op het Mihos Cloud platform
LIST Een overzicht opvragen van alle actieve cloud servers
REINSTALL Herinstalleer een cloud server met een OS naar keuze
DESTROY Een bestaande server verwijderen
LOG Log van API verzoeken opvragen

STATUS De status opvragen van een cloud server
NEWSTATUS Een cloud server starten of stoppen
PASSWORD Het root of Administrator wachtwoord wijzigen van een cloud server
VNC Beheer via VNC protocol in- of uitschakelen van een cloud server
IPADD Een extra IP adres toevoegen aan een cloud server
HOSTNAME De hostname wijzigen van een cloud server
SNAPSHOT Een snapshot maken of terugzetten van een cloud server
BACKUP Automatische backups aanzetten van een cloud server
RESIZE Wijzig het de hoeveelheid RAM, CPU en/of opslag van een cloud server

Respons verkrijgen in XML (standaard)
API URL: https://my.mihos.net/api/cloud/?c=command

Respons verkrijgen in JSON
API URL: https://my.mihos.net/api/cloud/?c=command&format=json

Authenticatie
Authenticatie gaat door middel van basic authentication en vooraf gedefinieerde IP adressen. Deze IP's zijn in te stellen op my.mihos.net onder API.

Gemiddelde beoordeling: 5 (5 Stemmen)