DNS beheren

Nadat een domeinnaam is geregistreerd staat deze standaard op onze nameservers. Er zijn dan twee mogelijkheden:

1. U past de nameservers aan naar bijvoorbeeld uw eigen nameservers.

2. U gebruikt onze nameservers en zorgt dat het domein naar het juiste ip-adres verwijst.

Hieronder staat beschreven hoe dit werkt.

Uw eigen nameservers opgeven

1. Log in op my.mihos.net.

2. Ga naar DOMEINNAMEN, links in het menu.

3. Klik op domein overzicht.

4. Klik op de domeinnaam waarvan u de nameservers wenst aan te passen.

5. Klik op het tabblad nameservers.

6. Geef uw nameservers op en klik op opslaan:

Onze nameservers gebruiken

U heeft een domeinnaam geregistreerd via my.mihos.net en wenst nu dat het domein naar uw eigen hosting omgeving verwijst.

1. Log in op my.mihos.net.

2. Klik links in het menu op DNS.

3. Klik op DNS manager.

4. Klik op de betreffende domeinnaam, u ziet nu:

5. Verwijder de aanwezige A records door op het rode teken te klikken.

6. Klik op nieuw record toevoegen.

7. Maak een nieuw A-record aan, en klik op toevoegen.

Maak twee A-records aan: geef voor de eerste bij host een wildcard op: * en voor het tweede record laat u het host veld leeg. Geef bij waarde voor beide records uw ip-adres op. Als u dat heeft gedaan ziet u:

In het rood omlijnde vak staan dan uw ip-adressen.

8. U bent klaar en de DNS van het domein staat correct ingesteld (u kunt uiteraard ook extra records toevoegen indien gewenst). Vergeet niet het domein aan te maken in het controlpanel (bijvoorbeeld Plesk of DirectAdmin).