Een domeinnaam registreren

My Mihosnet biedt de mogelijkheid om zelf realtime domeinen te registreren, te verhuizen, op te zeggen en te wijzigen. In dit artikel: het vastleggen van een nieuwe domeinnaam.

Stap 1

Ga naar my.mihos.net, geef je klanten ID en wachtwoord op en klik op Inloggen.

Stap 2

Het realtime domein registratie systeem van Mihosnet werkt met contact handles. Een contact handle bevat NAW (naam, adres, woonplaats) gegevens van een persoon of bedrijf.

Als je voor het eerst een domeinnaam gaat registreren via my.mihos.net zijn er nog geen contact handles aangemaakt. Die moet je eerst aanmaken voor je een domein kan vastleggen.

Klik na het inloggen op DOMEINEN, dan op Adresboek en vervolgens op Voeg contact toe om de eerste contact handle toe te voegen.

Stap 3

Vul alle verplichte velden in om de eerste contact handle aan te maken. De gegevens van een handle worden gebruikt in de WHOIS van een domeinnaam en zijn dus openbaar. De gegevens die je opgeeft moeten juist zijn, de registry kan anders bij controle besluiten de domeinnaam op te heffen.

Klik vervolgens op Voeg contact toe. De eerste contact handle is aangemaakt! Het registreren van een domeinnaam is nu mogelijk.

Stap 4

Klik nu in het menu op DOMEINEN en vervolgens Registreren. Onderstaand scherm zal worden getoond.

Bij domeinnaam geef je de gewenste domeinnaam op die je wilt vastleggen, en selecteert de extensie uit het drop down menu. Type de domeinnaam zonder www. en zonder extensie. De extensie selecteer je uit het dropdown menu.

Wanneer de domeinnaam reeds geregistreerd is, zet dan een vinkje bij 'Het is een verhuizing' en geef de verhuiscode op in het veld dat dan verschijnt.

Bij Registrant, Administratief contact en Technisch contact geef je de Handle op van het eerder aangemaakte contact. Je kan de handle code invoeren, of beginnen te typen van een voornaam, bedrijfsnaam of achternaam. De invoer zal automatisch worden aangevuld.

Klik nu op Registreer.

Stap 5

Onderstaand scherm zal worden getoond. Controleer of je de juiste domeinnaam hebt ingevoerd en de vermelde kosten. Klik op 'Betaal' om akkoord te geven voor de registratie.

De domeinnaam zal nu direct door ons systeem worden vastgelegd. Onder DOMEINEN en dan QUEUE kan je realtime de status van deze nieuwe domein registratie in de gaten houden.