Mac: DNS omzeilen met hosts bestand

Om alvast met je domeinnaam/account aan de slag te kunnen zonder DNS of nameserver wijzigingen door te voeren, moet je het hosts bestand in MacOS aanpassen.

Het hosts bestand krijgt binnen MacOS voorrang boven DNS. Zo kan je een domeinnaam op je eigen Mac al bezoeken alsof deze bij Mihosnet gehost is, terwijl deze in werkelijkheid nog verwijst naar een externe hosting partij.

Te nemen stappen:

1. Open terminal en geef dit commando op:

sudo nano /private/etc/hosts

2. Voeg deze regels toe. Verander 109.237.218.50 met het juiste IP-adres (op te vragen bij support, maar ook te vinden in het controlpanel) en wijzig (www.)mijndomeinnaam.nl naar je eigen domeinnaam.

109.237.218.50 www.mijndomeinnaam.nl
109.237.218.50 mijndomeinnaam.nl

4. Sla op dmv CTRL + O. Sluit je browser, en start deze weer op. Klaar!