Voorkomen dat uitgaande email berichten als spam gezien worden

Als je problemen ervaart met het versturen van email berichten naar andere partijen, bijvoorbeeld omdat deze berichten geweigerd worden, wees er dan zeker van dat onderstaande instellingen goed zijn ingesteld. Standaard is je mailserver niet optimaal geconfigureerd.

Kies eerst een hostnaam die je voor je server wilt gaan gebruiken. In dit artikel gebruiken we server.voorbeeld.nl.

1. Controleer of de hostnaam verwijst naar het IP adres van je server. Er moet in de DNS dus een A record aanwezig zijn voor je hostnaam met als waarde het IP adres van de server.

2. Stel deze hostnaam in als reverse DNS op je server IP adres. Dat kan via my.mihos.net onder DNS en vervolgens rDNS manager.

3. Klik, na het instellen van stap 1 en stap 2, in de rDNS manager op Validate. Als je een groen vinkje te zien krijgt, heb je stap 1 en stap 2 correct uitgevoerd.

4. Pas de hostnaam binnen Linux aan. Dat kan eenvoudig via my.mihos.net. Ga hiervoor naar Cloud Servers, klik op het IP adres van de server die je wilt wijzigen en klik vervolgens op Network. Stel hier dezelfde hostnaam in als bij de voorgaande stappen.

5. Als er Plesk of DirectAdmin op je server staat, pas dan ook hier de hostnaam aan:
Plesk: Tools & Settings > Server Settings -> Full hostname
DirectAdmin: Admin Level -> Admin Settings -> Server's Hostname

Zie voor verdere instructies dit artikel:
https://faq.mihos.net/faq/index.php?solution_id=1072

Gemiddelde beoordeling: 3 (4 Stemmen)