CSR aanmaken voor SSL certificaat

CSR aanmaken

In deze handleiding beschrijven we hoe je een CSR (Certificate Signing Request) aanmaakt via je reseller controlpanel.

1. Login op het controlpanel.
2. Klik links in het menu op Domains en klik vervolgens op de domeinnaam waarvoor je de SSL wilt aanvragen (en dus de CSR wilt aanmaken).
3. Tabblad Websites & Domains opent nu. Klik weer op de domeinnaam.
4. Klik op Secure Your Sites.
5. Klik op Add SSL Certificate.

6. Geef bij Certificate name een herkenbare naam op. In dit voorbeeld gaat we er vanuit dat je een CSR wilt doen voor www.mijnwebshop.nl, en geven daarom het certificaat ook deze naam.
7. Geef onder Settings de gevraagde informatie op.

BELANGRIJK: geef bij Domain name de domeinnaam incl www op. Zoals in onderstaand screenshot. Vraag je een wildcard SSL aan? Dan moet je ipv www.mijnwebshop.nl -zoals in onderstaand voorbeeld- opgeven: *.mijnwebshop.nl.

8. Klik op Request.

Screenshot bij stap 6 t/m 8:

9. Nadat je op Request hebt geklikt kom je de pagina SSL Certificates. Klik op de zojuist aangemaakte SSL certificaat. Scroll naar beneden tot waar CSR staat. Kopieer dat deel in my.mihos.net en rond de SSL aanvraag af.

10. Nadat je de SSL aanvraag via my.mihos.net hebt afgerond ontvang je per email het certificaat. Dat deel plak je onder Certificate (op dezelfde pagina als stap 9). Bij CA certificate plak je de inhoud van ca-comodo.crt. Dat bestand kan je downloaden op my.mihos.net of onderaan dit artikel.

SSL activeren op de domeinnaam

Je hebt het certificaat aangevraagd en geconfigureerd. De site draait echter nog niet op dit certificaat. Om dat voor elkaar te krijgen moet je deze stappen volgen:

1. Klik op Domains en ga naar de domeinnaam waarvoor de SSL geactiveerd moet worden.
2. Tabblad Websites & Domains opent nu. Klik weer op de domeinnaam.
3. Klik op Website Scripting & Security.
4. Zet het vinkje aan bij SSL support. Kies je certificaat uit het dropdown menu.
5. Klik op OK.

Bijgevoegde bestanden: ca-comodo.crt