API commando: CREATE

API voorbeeld:

https://my.mihos.net/api/cloud/?c=create&platform=std&vmtype=ct&os=centos-7&ram=1

API variabelen:

c create
vmtype ct | vm
platform std | ent
os centos6 | centos7 | debian8 | debian9 | ubuntu14 | ubuntu16 | freebsd11 | win2012 | win2016
software none | plesk10 | plesk30 | plesk999 | directadmin | cpanel
ram in GB, nummer tussen 1 en 32
hdd in GB, nummer tussen 50 en 1000 in stappen van 50 (alleen beschikbaar voor platform ent)
cpu in aantallen, nummer tussen 1 en 8 in stappen van 1 (alleen beschikbaar voor platform ent)

In geval van platform std (standard) is de hoeveelheid hdd (opslag) en cpu (processor) niet zelf te kiezen. Vaste verhoudingen van ram/hdd/cpu:

1 GB RAM / 1 CPU / 20 GB SSD
2 GB RAM / 2 CPU / 50 GB SSD
4 GB RAM / 3 CPU / 75 GB SSD
8 GB RAM / 4 CPU / 150 GB SSD
16 GB RAM / 6 CPU / 300 GB SSD
32 GB RAM / 8 CPU / 450 GB SSD
64 GB RAM / 8 CPU / 600 GB SSD

API respons:

<?xml version='1.0'?>
<xml>
 <login>
  <status>OK</status>
  <response>Hello, customer '12345'</response>
 </login>
 <cloud>
  <create>
   <result>OK</result>
  </create>
 </cloud>
</xml>
Gemiddelde beoordeling: 0 (0 Stemmen)