Outlook 2013, 2016, 2019: IMAP laat geen berichten zien en/of verwijderen lukt niet

Nadat Microsoft 2 updates heeft uitgebracht voor Outlook (KB2837618 en KB2837643) werken IMAP mailboxen niet meer correct. Dat is op te lossen door onderstaande 2 aanpassingen te maken in Outlook 2013, 2016 of 2019.

Aanpassing 1/2:

1. Open Outlook
2. Klik met de rechtermuisknop op Postvak IN
3. Klik op IMAP-mappen...
4. Zet het vinkje uit bij "Alleen mappen waarbij ik ben aangemeld weergeven bij weergave..
5. Klik op OK.

Aanpassing 2/2:

1. Open Outlook
2. Klik op Bestand (linksboven)
3. Klik op Accountinstellingen, en vervolgens weer op Accountinstellingen
4. Dubbelklik op het emailadres dat problemen geeft
5. Klik op Meer instellingen...
6. Klik op tabblad Geavanceerd en geef bij Pad van de hoofdmap op: Inbox
7. Klik op OK.

De mailbox moet nu goed werken. Mogelijk moet Outlook eerst worden afgesloten en daarna weer worden opgestart.

Gemiddelde beoordeling: 4 (9 Stemmen)