Rapportage per email inschakelen

1. Login op het Server Backup controlpanel. Die kan je benaderen door in te loggen op my.mihos.net, en dan naar Server Backup te gaan. Klik op de gebruikersnaam om het Server Backup controlpanel te openen.

2. Klik op Reports.

3. Klik op New Report.

4. Geef een willekeurige naam op bij Name. Geef bij Subject for Report de gewenste titel van de te sturen rapportages per email. Klik op Next.

5. Bij stap Owner hoef je niets te doen, klik op Next.

6. Bij stap Select Report Type kies je voor Machine/Agent Backup Status Report. Klik op Next.

7. Bij stap Frequency kies je voor bijvoorbeeld Daily en als tijdstip 5PM.  Het systeem zal dan elke dag om 5PM een email sturen wanneer de backup niet gelukt is. Klik op Next.

8. Bij stap Choose Recipients klik je op Add E-mail Address. Voer het emailadres in waar de rapportages naar toe gestuurd moeten worden. Klik op Next.

9. Bij stap Choose Report Filters zet je het vinkje bij Filter by Protected Machine. Klik op Next en zet daarna het vinkje bij je server. Klik op Next.

10. Bij stap Set Report Options kies je wanneer er een bericht moet worden gestuurd. Bijvoorbeeld als er 1 of 2 dagen geen backup is gemaakt. Klik op Save.