Mihos.net Online Backup installeren op een Windows Server

Volg onderstaande instructies om Mihos.net Online Backup voor Windows op een Windows 2008, Windows 2012 of Windows 2019 server te installeren.

Let op! Hiervoor is de addon OBM benodigd. Je kan deze toevoegen aan een bestaand Online Backup account via my.mihos.net.
Let op! Volg deze handleiding enkel voor Windows Server omgevingen. Voor Windows PC's, klik hier.

1. Download het installatie programma naar je computer toe door op deze link te klikken.

2. Start vervolgens het installatie programma door er 2x op te klikken. Het onderstaande scherm zal getoond worden. Klik op Volgende, en de schermen die daarop volgen ook.

3. Klik op Installeren om de installatie te starten.

4. De installatie duurt enkele minuten, afhankelijk van de snelheid van je computer en internet verbinding.

5. Zodra de installatie gereed is, zal je onderstaand scherm zien. Klik op Klaar om het geinstalleerde backup programma te starten.

6. Zodra het programma gestart is, zal er worden gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze heb je per email van ons ontvangen. Je kan het ook vinden in my.mihos.net onder Storage & Backup -> Online Backup. Klik na het invoeren van de login gegevens op OK.

7. Het programma zal nu vragen om de back-up servernaam. Kies voor https en geef op: as02.backupit.nl.
Klant geworden voor 1 mei 2020? Geef dan op: as01.backupit.nl

Klik op OK. Je kan nu de eerste backup maken!