Wordpress: locatie wijzigen (/wordpress weghalen)

Het beste is om Wordpress direct goed te installeren. Dat kan onverklaarbaar gedrag van Wordpres in de toekomst te voorkomen. Lees hier hoe je Wordpress direct op de juiste plek installeert

Wil je toch je Wordpress gaan verplaatsen? Volg dan onderstaande instructies. In dit FAQ artikel gaan we er vanuit dat je wordpress hebt geinstalleerd in:
www.jedomeinnaam.nl/wordpress

Maar dat je het graag wilt verplaatsen naar:
www.jedomeinnaam.nl

1. Kopieer het bestand index.php dat in de wordpress map staat naar de httpdocs map. Dat kan via je favoriete FTP programma of via ons controlpanel:

2. Open nu het index.php bestand dat je naar de httpdocs map hebt gekopieerd.

Pas deze regel aan:

require( dirname( __FILE__ ) . '/wp-blog-header.php' );

Naar:

require( dirname( __FILE__ ) . '/wordpress/wp-blog-header.php' );

3. Sla de wijzigingen op.

4. Log nu in op Wordpress, en ga naar Settings en vervolgens General. Pas WordPress Address (URL) NIET aan. Het enige wat er gewijzigd hoeft te worden is namelijk Site Address (URL) van jedomeinnaam.nl/wordpress naar jedomeinnaam.nl. Klik op Save Changes