Wordpress: comments globaal blokkeren

Heb je een Wordpress website en wil je de mogelijkheid tot het commenten op een bericht globaal uitschakelen, bijvoorbeeld omdat je veel last hebt van spam? Installeer dan de plugin 'disable comments'.

1. Login op Wordpress, ga naar Plugins, dan naar Add new en zoek op firewall. Zoek in de resultaten naar 'disable comments'. Klik op Install now.

2. Klik na het installeren op Activate Plugin, om de plugin in Wordpress te activeren.

3. Hierna kom je op onderstaand scherm. Klik bij Disable Comments op Settings.

4. Zet het vinkje bij 'Everywhere' en sla je wijziging op. Comments zijn nu geblokkeerd.