Wordpress of Joomla geeft een popup login scherm?

Sinds enige tijd zien we grootschalige aanvallen op Joomla en Wordpress websites. Deze aanvallen zijn gericht op de login pagina's van Wordpress (/wp-admin en wp-login.php) en Joomla (/administrator).

Men probeert door een groot aantal wachtwoorden te proberen binnen te komen op de backend van Wordpress of Joomla, om zo uiteindelijk de website te kunnen hacken, of spam via uw account te kunnen versturen.

Om onze klanten hier tegen te beschermen hebben we besloten de pagina's /wp-admin, wp-login.php en /administrator standaard te voorzien van een extra laag beveiliging, dmv een popup login scherm.

Hoe log ik nu in op Wordpress?

1. U krijgt een popup scherm. Geef als gebruikersnaam admin op, en als wachtwoord mihosnet.
2. Hierna krijgt u het vertrouwde Wordpress login scherm te zien. Login zoals u altijd deed.

Hoe log ik nu in op Joomla?

1A: U krijgt een popup scherm. Geef als gebruikersnaam admin op, en als wachtwoord mihosnet.
1B: U krijgt geen popup scherm, maar een pagina te zien met de tekst Authorization Required. Om toch het popup scherm te zien te krijgen, moet u het URL wijzigen. In uw URL balk staat nu www.mijn-website-domeinnaam.nl/administrator. Wijzig dit naar: www.mijn-website-domeinnaam.nl/administrator/index.php. U moet /index.php dus toevoegen aan de URL.

2. Hierna krijgt u het vertrouwde Joomla login scherm te zien. Login zoals u altijd deed.

Gemiddelde beoordeling: 3.56 (36 Stemmen)