Wordpress: site werkt niet meer na URL wijziging

Werkt uw Wordpress website niet meer goed na een domeinnaam wijziging? Dan moeten er nog enkele wijzigingen in de Wordpress database gemaakt worden.

Dat doet u als volgt:

1. Login op het Mihosnet controlpanel.
2. Klik op Tabblad Websites & Domains en klik vervolgens op Databases.
3. Klik rechts naast uw Wordpress database op de link Webadmin.
4. Er opent nu een nieuw scherm "PHPMyAdmin". Links ziet u de Wordpress database layout. Klik links op wp_options.

5. Klik nu bij bij de regel '1, siteurl, http://www-uw-oude-domeinnaam' op Wijzigen.

6. Bij veld option_value staat nu http://www.uw-oude-domeinnaam.nl. Wijzig dit naar uw nieuwe domeinnaam: http://www.uw-nieuwe-domeinnaam.nl. Geen / aan het einde! Klik op Start/Opslaan.
7. Herhaal stap 5 en 6 voor regel "home, http://www.uw-oude-domeinnaam.nl"

Klaar! De site moet nu weer goed functioneren.

Werken de afbeeldingen nu nog niet?

Installeer dan onderstaande plugin en doe een zoek-vervang opdracht van de oude domeinnaam naar de nieuwe domeinnaam:

https://wordpress.org/plugins/search-and-replace/

Gemiddelde beoordeling: 5 (1 Stem)