DKIM inschakelen voor een domeinnaam

Om DKIM ondersteuning voor domein(en) in te schakelen op je Plesk server, moet je onderstaande stappen doorlopen.

Schakel DKIM op server niveau in

1. Login op Plesk als gebruiker admin of root.
2. Ga naar Tools & Settings (Onder kop/tab Server).
3. Klik op Mail Server Settings.
4. Zet het vinkje bij Allow signing outgoing mail en klik op OK.

Schakel nu DKIM in voor een domeinnaam

1. Ga naar een subscription in Plesk.
2. Klik op tabblad Mail.
3. Klik op Mail Settings.
4. Klik op de gewenste domeinnaam waarvoor je DKIM wilt inschakelen.
5. Zet het vinkje bij Use DomainKeys spam protection system to sign outgoing email messages en klik op OK.

DKIM is nu ingeschakeld. Je zal onder DNS Settings in Plesk bij dit domein zien dat er nu 2 DNS TXT records zijn toegevoegd (default._domainkey en _domainkey).

Als je geen eigen DNS service draait maar gebruik maakt van externe nameservers, zoals bijvoorbeeld op ns1.mdns.nl en ns2.mdns.nl , dan zal je deze DNS records moeten overnemen. DNS in Plesk heeft dan namelijk geen functionaliteit.

Maak je gebruik van externe nameservers, en mis je de DNS knop in Plesk? Dan kan je het TXT record via SSH genereren.

1. Volg eerst bovenstaande stappen.
2. Login op SSH met root rechten.
3. Download dkimtxt.sh:

wget http://tools.mihos.net/scripts/dkimtxt.sh

4. Maak dkimtxt.sh uitvoerbaar:

chmod 755 dkimtxt.sh

5. Voer uit (en vervang domeinnaam.nl uiteraard met je eigen waarde):

./dkimtxt.sh domeinnaam.nl

6. Script zal vervolgens aangeven welk DNS record je moet toevoegen.