Wordpress: Wordpress up to date houden

Het is belangrijk om minstens eenmaal per maand op de admin omgeving van Wordpress in te loggen en hier alle beschikbare updates te installeren.

Voorkom dat je site gehackt wordt! Houd je Wordpress installatie daarom up to date.

1. Login op Wordpress. Na het inloggen zie je onderstaand scherm. Op drie plekken wordt aangegeven als er updates zijn (rood omlijnd). Klik links op Updates.

2. Nadat je op Updates hebt geklikt (rood omlijnd) zie je de beschikbare updates voor jouw Wordpress installatie. Er kan een update zijn voor Wordpress zelf (pijl 1), voor plugins (pijl 2) en voor themes (pijl 3). Installeer alle updates. Als je alle updates hebt geinstalleerd staat er achter Updates geen rood icoontje meer met een getal (in dit voorbeeld 5).