Wordpress: wp-admin locatie wijzigen

In deze how to beschrijven we hoe je de /wp-admin pagina kan hernoemen naar een andere naam. Hiermee voorkom je brute force aanvallen die regelmatig plaatsvinden.

1. Login op Wordpress, ga naar Plugins, dan naar Add new en zoek op firewall. Zoek in de resultaten naar All in One WP Security & Firewall. Klik op Install now.

2. Klik na het installeren op Activate Plugin, om de plugin in Wordpress te activeren.

3. Hierna kom je op onderstaand scherm. Klik bij All in One WP Security op Settings.

4. Klik nu links op Brute Force, zet het vinkje bij 'Enable Rename Login Page Feature' en geef bij 'Login page URL' een nieuwe naam op voor wp-admin. Bijvoorbeeld beheer. Klik op Save Settings.

5. Je kan nu niet langer meer inloggen op Wordpress via /wp-admin, maar op de door jouw ingestelde nieuwe URL. Hiermee voorkom je dat hackers brute force aanvallen kunnen doen op het standaard login URL, want die bestaat niet meer.

Gemiddelde beoordeling: 2.6 (5 Stemmen)