OpenVPN instellen onder Windows

1. Download het .ovpn bestand naar je computer toe. Dit is per email naar je opgestuurd.
2. Download de OpenVPN applicatie en installeer deze op je computer.
3. Na installatie staat er op de desktop/bureaublad een icoontje "OpenVPN GUI". Open de applicatie. Onderstaande melding zal dan verschijnen.

4. Je krijgt de melding omdat er nog geen OpenVPN verbinding geconfigureerd is. Klik op OK en daarna rechtsonder van je scherm op het OpenVPN icoontje. Kies voor Bestand importeren...

5. Selecteer het .opvn bestand dat je bij stap 1 hebt gedownload. Onderstaande melding zal daarna verschijnen:

6. Je hebt nu de VPN verbinding geconfigureerd. Klik rechtsonder van je scherm nogmaals op het OpenVPN icoontje met de rechtsmuisknop en kies voor Verbinden.

6. De verbinding wordt nu opgezet. Na enkele seconden zal onderstaande melding verschijnen. De verbinding is nu opgezet!

7. Je verbinding naar het internet toe is nu versleuteld.