Magento 2 VPS met Plesk: Quick Start

Stap 1: de domeinnaam van de Magento 2 webwinkel toevoegen in Plesk

Login op Plesk met de gegevens die je per email hebt ontvangen.

1. Klik op de knop Add Domain.
2. Geef de domeinnaam op van de webshop bij Domain name.
3. Geef bij Username de gebruikersnaam op die je wilt gebruiken voor SSH en FTP.
4. Geef bij Password en Repeat Password het wachtwoord op dat je wilt gebruiken voor SSH en FTP.
5. Klik op OK

Stap 2: Magento 2 database aanmaken en/of importeren

1. Ga in Plesk naar Databases en klik op Add Database.
2. Geef een database naam op, bijvoorbeeld: magento
3. Geef een gebruikersnaam en wachtwoord op die je wilt gaan gebruiken voor deze database.
4. Klik op OK.
5. Klik op Import Dump als je een bestaande Magento database wilt importeren. Nieuwe webwinkel? Dan kan je door naar stap 3.

Stap 3. Magento 2 installatie

1. Volg dit artikel om Magento 2 te installeren via composer.

Bekijk ook de andere FAQ artikelen die gaan over Magento 2 VPS hosting.

Gemiddelde beoordeling: 1 (1 Stem)