WordPress website geeft "in onderhoud" melding

De in onderhoud melding komt naar voren als WordPress zichzelf aan het updaten is. Als de melding na een half uur niet is verdwenen, dan heeft de update niet succesvol kunnen afronden.

Zo haal je de website uit de onderhoud mode:

Optie 1: Ga in Plesk (controlpanel) naar de WordPress toolkit/omgeving en zet het schuifje bij Maintenance mode uit.
Optie 2: Ga in Plesk (controlpanel) naar de File Manager en navigeer naar de httpdocs map van de betreffende website. Verwijder het bestand: .maintenance

Zo update je de website alsnog:

Ga in Plesk naar de WordPress omgeving. Je vindt de WordPress knop op verschillende plekken, waaronder in het menu links.  Klik vervolgens achter Updates op View. De openstaande updates worden getoond. Selecteer de openstaande updates en klik op Update.

Maak altijd eerst een backup!
Dat kan ook in Plesk, door links in het menu op Website & Domains te klikken en dan rechts op Backup Manager.