Plesk & my.mihos.net: DNSSEC activeren voor een domeinnaam

Plesk biedt ondersteuning voor DNSSEC. Als je DNSSEC wilt gaan gebruiken, gaan we er in deze handleiding vanuit dat:

• Je Plesk 17.5 of hoger draait op je server.
  • Je domeinen registreert via my.mihos.net.
  • Je eigen nameservers draait op je server, en het domein reeds op je eigen nameservers staat

Stap 1: Installeer de DNSSEC extension in Plesk als deze nog niet geinstalleerd is. Dat doe je in Plesk door als admin in te loggen, naar Extensions te gaan, en te zoeken naar Plesk DNSSEC. De plugin is gratis voor Plesk Web Pro en Plesk Web Host editie.

Stap 2: Ga nu naar de DNSSEC extensie om de instellingen na te lopen: Plesk > Extensions > My Extensions > Plesk DNSSEC > Go To Extension. Onder KSK, zet de default rollover period op 10 Years. Bij ZSK op 5 Years.

Stap 3: Ga nu in Plesk naar de domeinnaam die je wilt beveiligen met DNSSEC. Klik op DNSSEC.

Stap 4: Klik op Sign the DNS Zone.

Stap 5: Klik op OK.

Stap 6: Klik op View DNSKEY Records. Kopieer de 2 keys uit Plesk en plak ze in my.mihos.net onder DNSSEC van het domein.

Gemiddelde beoordeling: 5 (2 Stemmen)